PROJECTES ESCOLARS informaciķ i inscripcions scapella@pie.xtec.es

LA FORMIGA MATEMĀTICA.

Intercanvi matemātic per Internet que preten potenciar el cālcul, els problemes i la lōgica, i vol fomentar la creativitat, la participaciķ i l'aprenentatge cooperatiu.

Aprendre d'una manera divertida, veure les matemātiques com una eina que permet també la diversiķ, el joc i la comunicaciķ. S'ha adreįat al cicle mitjā i superior de primāria i al primer cicle de secundāria.

LA VOLTA A ESPANYA AMB LES MATEMĀTIQUES.

Es tracte de donar la volta a Espanya al el menys temps possible. Les escoles participants poden comenįar a participar quan els vagi bé. Dins del periode del curs escolar. Es contabilitzarā el temps que triguen. Es farā una classificaciķ amb les diferents escoles participants. S'haurā de seguir l'ordre de les 10 etapes. A cada etapa s'haurā de resoldre un exercici de matemātiques.

 CALENDARI MATEMĀTIC 2003
 
El Mag Lluís es un maniātic de les mates...  i us proposa un exercici matemātic per cada dia de la setmana, per que, estā completament convenįut que tothom s’ho pot passar d’allō més bé fent matemātiques.
Ho provem?

GEOMETRIA A L'ESCOLA

Es tracta de buscar en la nostra escola, objectes, mobles, parts de l’edifici o quasevol cosa que ens recordi a figures geomčtriques. S’han de dibuixar i pintar. També es pot fer una fotografia

CALENDARI de jeroglífics

La bruixa Miquela es una maniātica de les paraules...  i us proposa resoldre un jeroglífic per cada dia de la setmana, per que, estā completament convenįuda que tothom s’ho pot passar d’allō més bé jugant amb les paraules.

 

ENS COMUNIQUEM

Ens volem comunicar amb escoles d'altres comarques...

"CARGOL TREU BANYA"

Fem matemātiques i naveguem per INTERNET.
S'ha adreįat al cicle mitjā i superior de primāria i al primer cicle de secundāria.

" A CAU D'ORELLA"

CONVERSES EN TEMPS REAL. EL XAT.

" A cau d’orella" vol ésser un espai on els nois i noies del cicle superior de primāria pugin utilitzar els diversos programes de xat, mantenir converses en temps real amb altres nois i noies de la seva edat i aprendre el seu funcionament..."

EL LLIBRE DELS ANIMALS

Heu d'escollir un animal i explicar una mica les seves costums, com s'alimenta, com respira, com es reprodueix, com es desplaįa,...Fer-hi un bonic dibuix i també, si vols, i pots afegir una fotografia. Pensat per nois i noies de Cicle Mitjā de Primāria.

INVENTA'T UN CONTE!

"Inventa’t un conte" és un projecte de treball cooperatiu al voltant del conte on fomentem la imaginaciķ i la creativitat.
Estā pensat per cicle infantil, concretament per P-4 i P-5.

LES MATES DE CADA DIA

Cada mes es penjarā un problema per nivell amb un contingut matemātic de la vida de cada dia. Les escoles participants hauran de resoldre'l

Les escoles participants proposaran, cada mes, un problema de la vida dia a dia... Totes les escoles tindran accés al llistat d'aquests problemes.

PROBLEMES MATEMĀTICS MENTALS PER A PRIMĀRIA

Des de l'Escola Vallseca demanen la colˇlaboraciķ del professorat per tal de construir una base de dades on poder comparar els resultats de les proves estāndard. Han iniciat aquesta base de dades amb els problemes mentals al cicle superior de Primāria.

OLIMPIADES DE SYDNEY

El Projecte Telemātic, l'escola amb Sydney 2000, va consistir en l'acompanyament educatiu , mitjanįant les possibilitats telemātiques, de dos esportistes, que van participar en els jocs olímpics de Sydney el setembre de l'any 2000.

AIGUA 2000

AIGUA 2000 va ésser una experičncia de treball cooperatiu telemāticament. Ens vārem proposar crear una WEB que tractés diversos temes relacionats amb l’aigua. AIGUA 2000 va ser , per un costat, un treball sobre l’aigua, per l’altre una excusa per introduir els nois i noies en les eines més comunes de la informātica i telemātica, i per un altre, una experičncia de treball cooperatiu entre dues escoles de característiques diferenciades.