MIGRACIÓ CORREU XTEC

Benvolgut/da ,

D'acord amb el us hem anat avançant, us informem que el correu XTEC del vostre centre  s’ha migrat al nou entorn d'aplicacions web basades en la tecnologia Google Apps.

Per tal de facilitar-vos aquesta transició heu de tenir en compte els punts següents:

1. ACCÉS

L'accés a les aplicacions (correu, documents, calendari i llocs web) es pot fer des dels enllaços que es mostren a la part superior del nou correu web, o bé mitjançant les adreces següents:

- http://correuweb.xtec.cat
- http://documents.xtec.cat
- http://llocs.xtec.cat

De forma transitòria, també es podrà accedir al nou correu web des d'un enllaç específic que trobareu a l'actual pàgina d'acollida del correu XTEC. Un cop completat el procés de migració de totes les persones usuàries de la XTEC, la pàgina d'accés al nou correu web substituirà l'actual.

2. CONSERVACIÓ DEL CORREU EMMAGATZEMAT

La migració al nou servei de correu Gmail-XTEC es farà en modalitat de doble tramesa, això vol dir que durant uns dies rebreu el correu a dues bústies: la vostra antiga de la XTEC i a la nova de Gmail-XTEC. Aquest procés pot provocar que correus que ja heu llegit des de l'actual correu XTEC, us tornin a aparèixer com a no llegits en el nou entorn. En canvi el correu enviat únicament s'emmagatzemarà a la bústia de sortida de l'entorn emissor. La modalitat de doble tramesa finalitzarà un cop verificat que tot el procés de migració ha funcionat correctament, fet que us notificarem per correu electrònic.

El procés de migració traslladarà al nou entorn Gmail-XTEC només els missatges que tingueu emmagatzemats dins l'actual correu web. Si fins ara accedíeu al correu XTEC des d'un programa client (com per exemple el Thunderbird), els missatges que es trobin desats al vostre ordinador personal no es veuran afectats per la migració al nou entorn. Si els voleu importar al nou entorn ho podeu fer seguint les instruccions que trobareu a aquesta adreça https://sites.google.com/a/xtec.cat/difusio/importar-correu-local


3. LLIBRETA D'ADRECES

La llibreta d'adreces de l'entorn web no es traslladarà automàticament al nou servei de correu, però ho podeu fer manualment.


4. IDENTIFICACIÓ

El vostre identificador, contrasenya i adreça de correu XTEC actuals seran els mateixos per al nou entorn. Teniu la possibilitat de canviar en qualsevol moment la vostra contrasenya d'accés a les noves aplicacions XTEC. No obstant, tingueu en compte però que, si ho feu, continuareu necessitant l'actual contrasenya per accedir a les aplicacions informàtiques del Departament d'Educació que la requereixin, ja que en aquesta fase inicial les contrasenyes no estaran sincronitzades.

Disposeu d'informació sobre el procediment de configuració del nou entorn, així com altres detalls tècnics vinculats al procés de migració, al web: http://xtec.cat/aplicacions/difusio

Podeu adreçar consultes i notificar incidències al correu: sau.educacio@gencat.cat o bé al telèfon: 902.532.100.


Ben cordialment,

Manel Blasco i Legaz

 

Secretaria Gerència

gerencia. ceb@gencat.cat

 

Consorci d’Educació

de Barcelona

Generalitat de Catalunya

Ajuntament de Barcelona

 

Pl. Urquinaona, 6, 5a planta

08010 Barcelona

93 551 10 00

www.edubcn.cat