Les Caceres del tresor d'en sebas...

EXEMPLES DE COM APLICAR LES CACERES DEL TRESOR

MATERIALS PER TREBALLAR L'ÚS SEGUR D'INTERNET
Internet és un lloc ple d'oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar. Però també hi ha alguns riscos i consells de seguretat que han de conèixer per evitar problemes.
Realitzades amb col·laboració amb els Mossos d’esquadra de Nou Barris

https://sites.google.com/site/noubarrisseguretat/ 

CACERES PER TREBALLAR TEMES DEL CURRÍCULUM: SOCIALS SISÈ.
ESPANYA ESTAT DEMOCRÀTIC.
Espanya es un estat democràtic. A Espanya es fan eleccions de tant en tant. A Espanya no tothom pensa igual. A Espanya es respecten les idees polítiques de tothom....
CACERES PER TREBALLAR TEMES DEL CURRÍCULUM: SOCIALS SISÈ.
LES INSTITUCIONS DE GOVERN D'ESPANYA
El 23 de febrer de 1981 va haver-hi al Congrés dels diputats un intent de cop d'Estat.... Les intencions dels golpistes era fer fora els que manàven i posar-se Ells al cap de la nació. Vàren atacar a una de les institucions més importants de govern d'Espanya.
 

LAS CAZAS DEL TESORO

TEMA: El agua                                             
Material realizado para Fundació Itinerarium
Autor: Sebastià Capella i Priu 
scapella@xtec.cat

http://www.fundacioitinerarium.org/cazas/

ECLIPSIS

El proper 3 d'octubre de 2005 hi haurà un  eclipsi anular de sol. Començarà a les 9h i 43 minuts i finalitzarà  a les 12 hores i 30 minuts. Diuen que és mot perillós mirar el Sol i l'eclipsi. Cal pendre moltes precaucions per a no danyar-nos la vista

EL MOSQUIT TIGRE

Un mosquit tigre aparegut en una vivenda del barri de Can Baró, al districte d'Horta-Guinardó, s'ha convertit en el primer exemplar d'aquesta espècie tan molesta localitzat a la ciutat de Barcelona. 
EL PROTOCOL DE KYOTO
El Protocol de Kyoto entra avui en vigor després de set anys de negociacions interminables.
Kyoto, la mateixa ciutat on l'11 de desembre del 1997 més d'un centenar de països es van comprometre a reduir les emissions dels gasos que provoquen l'escalfament global, acollirà avui, set anys després, la cerimònia oficial que donarà el tret de sortida al Protocol de Kyoto.

   AUSCHWITZ

Auschwitz és el lloc on es va cometre "el pitjor crim de la Història",
Auschwitz va ser la capital de l'imperi del crim, el principal cementiri de la nació jueva, ...
                                                                                 Moshe Katzav, president d'Israel
Auschwitz és una paraula que condensa tot l'horror, encara avui difícil d'entendre, de la solució final amb què el règim nazi va voler exterminar la població jueva d'Europa.

Què va passar a Auschwitz ... ?

Què és tot aquest enrenou dels
PAPERS DE SALAMANCA ?

El Govern de Castella i Lleó i l'Ajuntament de Salamanca, tots dos en mans del Partit Popular, estan disposats a encapçalar una resistència numantina per poder evitar que la decisió del Ministeri de Cultura de retornar els documents de la Generalitat de Catalunya republicana es compleixi.

TSUNAMI

Fins fa poc temps es creia que aquest insòlit fenomen era una llegenda de pescadors. Imperceptible en alta mar, on les onades a penes arriben al metre d'altura, pot arribar a la costa a una velocitat de 750 quilòmetres per hora i provocar una gran massa d'aigua de més de 30 metres que sembla sorgir del no-res.

ELS GUERRERS DE XI'AN

A l'any 1974. a la Xina, es van descobrir unes impressionants mostres arqueològiques, els guerrers de terracota de Xi'an. Es van trobar bàsicament en tres jaciments, Qin Shihuang (dinastia Qin), Yangling i Yangxiawan (dinastia Han). Les peces pertanyen al període fonamental de la formació i consolidació de l’Imperi xinès, i reflecteixen l’evolució de la cultura xinesa.
Però, quin significat tenen? Per què feien aquest munt de figures de guerrers?

FLOQUET DE NEU

En floquet de Neu ha mort ! De segur que molts de vosaltres havíeu vist més d'un cop aquest famós  goril·la albí. Tenia una malaltia anomenada albinisme, una malaltia que el va fer diferent i únic al món. En floquet de Neu era un goril·la blanc!
CACERES DINS GRANS PROJECTES:    L'escola amb ATENES 2004
ATENES (GRÈCIA)
No hi ha dubte que cada ciutat té la seva història, però Atenes es la història.
Moltes ciutats tenen monuments que ens expliquen la seva història. Atenes es un monument!
A Atenes es van desenvolupar els Primers Jocs Olímpics de l'edat moderna a l'any 1896
CACERES DINS GRANS PROJECTES:    L'escola amb ATENES 2004
El Baró Pierre de Coubertín
Des del començament dels Jocs Olímpics Moderns se'n van anar agregant cerimònies i elements que van exaltar algun significat: des de les anelles olímpiques, fins a la torxa, la Bandera, l'Himne, tots van ser dissenyats per ressaltar l'esperit de competència entre els participants, continuant amb el lema del Baró de Coubertín, que L'important no és guanyar sinó competir"

 LES FESTES DEL NADAL

La festivitat del Nadal és, per a  la nostra cultura, la més important de totes. En aquest dies celebrem... Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i els Reis d'Orient i cal afegir altres tradicions com el dia dels Innocents, l'Home dels nassos o el dia 1. Aquestes festivitats, a més a més, tenen un color especial: pessebres, arbres de Nadal, tions, cavalcades, llums, ... d'on ve tot aquest enrenou?

EL CAGANER

La figura del caganer de segur que l'heu vista en molts pessebres, des de pastors llegint el diari, fins a el castellers, passant per figures de l'esport i famosos polítics...Però hi ha gent que no hi està gens d'acord... diuen que la figura del caganer es un objecte de mal gust, d' inreverència religiosa... i d'altres en diuen execel·lències, figura emblemàtica, identificador del caràcter català, la més popular...

LES MINES DE SAL DE CARDONA

Històricament, es treia d'aquestes mines sal comuna, explosius i productes de farmàcia. La muntanya de sal, va ser una de les explotacions de sals potàssiques més importants d'Europa, actualment, aquestes instal·lacions estan adaptades al turisme.